Sa fireta té 3 objectius bàsics: promoció de la lectura i dels nostres creadors, establiment d’un nou canal de venda de lectura i el foment de la solidaritat habitual i voluntària.

Després de 24 (2005-11) edicions repartides entre Palma, Manacor i Pollença aquesta és una avaluació subjectiva dels diferents objectius:

Solidaritat: es recaptaren fons per a una vintena d’ONGs d’acció social a Mallorca per les vies del punt de llibre solidari (entrada voluntària d’1 euro), Es cafè de sa fireta (menjars i begudes gestionats per l’entitat receptora) i la Parada solidària amb venda de publicacions cedides per institucions, empreses i particulars.

Entre d’altres, treballàrem amb Fundació Gaspar Hauser, Can Gazà, Creu Roja Manacor, AUBA, S’altre senalla, Llevant en marxa,…

Promoció de la lectura: arribar a 77 expositors de venda i 5200 visitants en un diumenge matí a Palma són, pens, dos bons indicadors.

Els nostres creadors: foren protagonistes de tots els cartells, de la majoria d’actes entorn al còmic i especialment del Quadern de sa fireta que, a partir de la setena fireta, s’edità publicant una historieta i una entrevista a un dels creadors. Gratuït amb un tiratge de 1000 exemplars per número.

Organitzada per l’Associació d’Amics i Víctimes del Còmic amb la complicitat de tècnics i polítics del Departament de Joventut del Consell de Mallorca com Perla Riera, Pep Bernales, Rosa Maria Calafell o Malena Estrany i, també, amb la del Tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Manacor, Llorenç Carreras.